Icoon bus Gratis verzending vanaf €60,- Gratis verzending
Icoon praatwolk Persoonlijk advies Persoonlijk advies
Icoon klok Voor 11:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis Voor 11:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis
Icoon verf De specialist op het gebied van verf De specialist op het gebied van verf

Hoe verf je een trap?

Hoe verf je een trap?

 

Het verven van een trap is een handige manier om de sfeer in je huis te veranderen, zonder dat je er veel geld aan uit hoeft te geven. Maar voordat je begint aan het opknappen van de trap, is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe jij het mooiste resultaat kunt behalen als je je trap een make-over geeft!

1. Voorbereiding
Begin met het schoonmaken van de trap. Verwijder het stof en vuil met een stofzuiger of met een bezempje. Verwijder oude verf met bijvoorbeeld een verfafbijtmiddel. Schuur de trap vervolgens lichtjes op. Dit zorgt ervoor dat de verf beter zal hechten. Plak vervolgens de niet te verven delen rondom de trap af met een schilderstape. 


2. Het verven
Nu de je de trap hebt voor behandeld, is het tijd om aan de slag te gaan met het verven. Gebruik een primer om de trap voor te bereiden op de verf. Dit helpt om een gelijkmatige dekking te verkrijgen en het verlengt de levensduur van de verf. Laat de primer goed drogen en schuur deze weer lichtjes op voordat je de verf aanbrengt. Verwijder het schuursel van de traptreden. 

Als de trap weer schoon is, kun je de verf aanbrengen. Werk van boven naar beneden en gebruik voor het verven een verfkwast of verfroller. Laat de verf drogen, afhankelijk van de droogtijd die op het verfblik staat. Wij adviseren om altijd 2 lagen verf aan te brengen. Schuur de verf tussen de lagen weer lichtjes op, voordat je een nieuwe laag aanbrengt. 


3. Afwerking
Heb je de hele trap geverfd? Verwijder dan de tape. Belangrijk is om direct te doen als de verf nog nat is. Als je de tape te lang laat zitten, heb je kans dat dit een laagje verf meetrekt. Laat vervolgens de trap volledig drogen voordat je hem weer gaat gebruiken. 

 

Met deze stappen zal uw trap er weer als nieuw uitzien! Houd er wel rekening mee dat het verven van een trap tijdrovend klusje is. Neem hier dus goed de tijd voor. Eventueel kan je er nog voor kiezen om de traptreden om en om te verven. Dan kun je nog gebruik maken van de trap door op de niet-geverfde treden te staan.

Plaats uw commentaar

Webshop & Groothandel in Professionele Verf, Lak, Behang en Schilders materialen.

Welkom in de webshop Verfwinkeldevos.nl. Deze webshop is onderdeel van De Vos Verf in Tuk. In onze webshop vind je een breed assortiment producten, voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Wij leveren veel producten op het gebied van verf, behang, glasvlies, autolak, industrielak, spuitbusverf, kunstschilder materialen, verfrollen, verfkwasten en andere schildersbenodigdheden. 

 

Verfwinkeldevos.nl levert merken zoals Sigma, Histor, Jotun, Motip, Koopmans, Boonstoppel, ProGold, Intervos, Epifanes, Glidden, St. Marc en Royal Talens.

 

Staat je gewenste product niet in de webshop, neem dan contact met ons op. We kijken dan of we het kunnen leveren.