Icoon bus Gratis verzending vanaf €60,- Gratis verzending
Icoon praatwolk Persoonlijk advies Persoonlijk advies
Icoon klok Voor 11:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis Voor 11:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis
Icoon verf De specialist op het gebied van verf De specialist op het gebied van verf

Zo geef jij jouw buitenhout een opknapbeurt!

Zo geef jij jouw buitenhout een opknapbeurt!

De uitstraling van jouw terras of balkon kan er heel eenvoudig mooier en gezelliger uit zien door het houtwerk op te knappen. Door het houtwerk te voorzien van een nieuwe laag lakverf, ziet het er weer als nieuw uit en is het beter beschermd tegen weersinvloeden. Maar hoe knap je je buitenhout op? Wij leggen het je uit!

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met verven is het belangrijk om het oppervlak goed schoon te maken. Verwijder eventuele losse verfresten en schuur het oppervlak op met schuurpapier om de nieuwe verflaag goed te laten hechten. Reinig het oppervlak vervolgens grondig met een sopje van water en zeep of een geschikte reiniger en spoel het na met schoon water. Laat het houtwerk vervolgens goed drogen voordat je begint met verven.

Stap 2: Primer

Als het oppervlak schoon en droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van de primer. Dit zorgt ervoor dat de lakverf beter hecht en het houtwerk beter beschermd is tegen vocht en weersinvloeden. Breng de primer gelijkmatig aan met een kwast of roller en laat het goed drogen voordat je begint met het aanbrengen van de lakverf.

Stap 3: Lakverf

Nu je de primer hebt aangebracht, kun je beginnen met het aanbrengen van de verf. Roer de lakverf goed door en breng het gelijkmatig aan met een kwast of roller. Werk altijd in de richting van de houtnerf en zorg ervoor dat de verf goed verdeeld is. Wij adviseren om altijd minimaal 2 lagen aan te brengen, voor een optimaal resultaat.

Stap 4: Afwerking

Als je klaar bent met verven, is het belangrijk om de kwasten en rollers goed schoon te maken met water en zeep. Laat het houtwerk vervolgens goed drogen voordat je het weer in gebruik neemt. Als de lakverf goed droog is, kun je het oppervlak eventueel nog behandelen met een beschermende coating om het houtwerk nog beter te beschermen tegen vocht en weersinvloeden.

 

Het opknappen van je buitenhout is een relatief eenvoudige manier om je tuin of balkon weer als nieuw te laten lijken. Door de juiste voorbereidingen te treffen en de verf gelijkmatig aan te brengen, zorg je voor een mooi en duurzaam resultaat. Met de juiste producten blijft het houtwerk nog jarenlang mooi en beschermd tegen de elementen.

Webshop & Groothandel in Professionele Verf, Lak, Behang en Schilders materialen.

Welkom in de webshop Verfwinkeldevos.nl. Deze webshop is onderdeel van De Vos Verf in Tuk. In onze webshop vind je een breed assortiment producten, voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Wij leveren veel producten op het gebied van verf, behang, glasvlies, autolak, industrielak, spuitbusverf, kunstschilder materialen, verfrollen, verfkwasten en andere schildersbenodigdheden. 

 

Verfwinkeldevos.nl levert merken zoals Sigma, Histor, Jotun, Motip, Koopmans, Boonstoppel, ProGold, Intervos, Epifanes, Glidden, St. Marc en Royal Talens.

 

Staat je gewenste product niet in de webshop, neem dan contact met ons op. We kijken dan of we het kunnen leveren.